Grup terapisi, kişiler arası etkileşimin iyileştirici gücünden faydalanan bir terapi süreci olup bireysel süreçlerden farklı bir keşif imkanı sunar. Bunun sebebi, grup içinde oluşan atmosfer sayesinde katılımcıların kendi sosyal hayatlarındaki kişiler arası ilişki tarzlarını gruba taşımaları ve doğrudan grupta kurdukları ilişki üzerinden inceleme fırsatı kazanmalarıdır. Bu atmosfer, katılımcılara kendi deneyimlerini diğerleriyle karşılaştırma fırsatı vererek, kendilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Sonuç olarak, grupta kazanılan iç görü ve deneyim sayesinde katılımcılar özel hayatlarında ilişkiler üzerinde bir kontrol ve iyileşme sağlar.
KİMLER KATILABİLİR
Grup süreci kendini keşfetmek isteyen, kişiler arası ilişkilerindeki tarzları grup ortamında yakından incelemek isteyen alkol ve madde kullanımını sorunlu gören, bazı davranışlara bağımlılık hisseden bütün erişkin bireylere açıktır.
Katılmak isteyen kişi ile Uzm. Dr. Çağdaş Yokuşoğlu ve grup lideri danışman Serkan Özkan bireysel ön görüşmeler yapacaktır. Gruba katılım konusunda anlaşılan kişiyle Uzm. Dr. Çağdaş Yokuşoğlu grup sürecine hazırlık amacıyla bir görüşme daha yapacaktır. Bireysel görüşme ve tanışma grup oluşturma sürecinin bir parçasıdır ve grup süreci kadar önemlidir.
TARİH-YER
Uzm. Dr. Çağdaş Yokuşoğlu’nun ofisinde, her perşembe 18.00-19.30 saatleri arasında devam edecektir.
ÜCRETLENDİRME
Görüşme başı ücret 1000 TL’dir.
Ödeme her ay başında, o ay planlanan seans sayısı doğrultusunda alınmaktadır. Resmi tatillere denk gelen günlerde seans yapılmaz. Ön görüşmeler için ücret alınmayacaktır
GRUP TERAPİSİNİN İŞLEYİŞİ
- Bu terapi grubu kapalı grup ilkesi ile yürütülecektir. Gruba katılan katılımcılar altı ay boyunca grupta kalacaklarına ilişkin söz vermiş olur.
- Katılımcıların buluşmalara düzenli gelişi, hem kendileri hem de grup işleyişi açısından oldukça önemlidir.
- Katılımcılar, gelemedikleri buluşmaların ücretinden tamamen sorumludur.
- Bu terapi grubu, her terapi sürecinde olduğu gibi gizlilik temel kuralına tabidir.
- İlk buluşmada, terapi sürecinin işleyişi ve kuralları hakkında tekrar görüşülecektir.
Serkan Özkan / Bağımlılık ve İyileşme Danışmanı
1975 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1992’de Taksim Atatürk Anadolu Lisesini bitirdikten sonra, 1993 yılında Marmara Üniversitesi Fizik Bölümünde öğrenim görmeye başlamıştır. Aynı yıllarda bir yandan medya ve eğlence dünyasında çeşitli mecralarda ürünler vermeye başlamış, ancak bir yandan gelişen bağımlılık sorunları nedeniyle öğrenimine ara vermiştir. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi TV Gazeteciliği bölümüne kabul edilen Serkan Özkan 2006 yılında bu okuldan mezun olmuştur.
2012 tarihinden itibaren sürdürebilir tam iyileşme yakalamış olan Serkan Özkan, kendi hastalığı ve iyileşme sürecinde edindiği deneyimleri 2015 yılından itibaren bu alanda çalışan profesyonel ekiplerde terapistlerle bir arada tedavi ekibinin bir parçası olarak çalışmaya başlayarak iyileşmeye çalışan bağımlılara yardım için aktarmaya başlamıştır. İki yıl süreyle bir proje kapsamında Avcılar Belediyesi Danışmanlık ve Takip merkezinde Bakım Koordinatörlüğü yapmış olan Serkan Özkan, çeşitli üniversitelerde bağımlılık konusunda konferanslar vermiş, bağımlılık alanında makale, yazı ve yayınlara imza atmıştır.
2019-2023 yılları arasında Özel Fransız Lape Hastanesi Bağımlılık Kliniğinde Bağımlılık ve İyileşme Danışmanı olarak ayaktan ve yatan hastalara hizmet vermiştir.
Halen İmpuls Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezi’nde iyileşme danışma olarak hizmet vermekte olan Serkan Özkan, İmpuls Blog ve diğer çeşitli web kaynaklarına içerik üretmekte ve eğitim programlarında eğitmenlik yapmaktadır.
Detaylı bilgi için: +90 534 927 79 77